A förtelmesen csúnya emberek világát éljük. Ez van, ebbe bele kell törődni. Te is végtelenül rusnya vagy, kedves olvasó, de ezen nem kell megsértődni, én sem vagyok különb a deákné vásznánál. Ez egy ilyen világ.

Hogy mi a baj? Senkinek sem megfelelő hosszúságú a szempillája, a legtöbb embernek zsíros a haja, egytől egyig egészségtelenül táplálkozunk, így mindenki egy kövér disznó. A világon mindenkinek gombás a lába, visszataszító a konyhája és a fürdőszobája, ráadásul a foga is sárga. Meg persze végtelenül ostoba is, hiszen miért nem tesz ellene, ha megtehetné?

Kár érted, és kár értem is. Pedig lehetnénk jófejek, nem ilyen korlátolt barmok, amik most vagyunk. A boldogság kulcsa bárki számára elérhető, megmondta a TV, megírta az újság is: vásárolnunk kell egy csomó hasztalan dolgot, majd felsőbbrendűnek kell éreznünk magunkat. Ugye, hogy nem nehéz? Szépség és különcség, ezért kell küzdenünk! Lásd be, megérdemled, mert egyedi vagy. Mint a másik 3 millió ember, aki épp ugyanúgy látja a reklámot, ahogy te meg én. Szóval itt a titok, érted már? Ha vásárolsz, egyedi vagy, ha nem, akkor egy szánalmas tucat-lúzer.

Az emberek olyan mérhetetlenül ostobák. Kerek-perec benne van a reklámokban, hogy rusnyák és haszontalanok vagyunk. Ha nem kezdünk magunkkal valamit, akkor csak hátráltatjuk a társadalmat. Pedig világosabb a Napnál is: ha majd mindenki szép lesz és egyedi, akkor majd megszűnnek a háborúk a világban, és a gazdasági-politikai határok is eltűnnek. Talán ez csak egy naiv idea, de büdösen mit is gondolhatnék többet?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.